5 психологически настройки, които ще ви помогнат да отслабнете

Опитвате се да отслабнетe, но не можете? Всичко е в главата ви!

Умът ни не е толкова глупав, колкото си мислим, и понякога е много трудно да го заблудим. Или дори невъзможно. В главата ни има редица психологически нагласи, които могат да се превърнат в истинска пречка за идеална фигура.

Наистина искате да отслабнете

Наднорменото тегло винаги е симптом. Това е или стомашен проблем, или стрес, или ендокринно заболяване. Или всички заедно.

Когато просто искате да отслабнете, гледате на проблема едностранчиво и се подтиквате към още по-голям стрес. Първо трябва да се успокоите и да промените настройките. Например „Искам да съм здрава и щастлива“.
Вече не ям!

Това подлежи на промяна. Например „не яжте след 6“. Но не става!

Когато забраните нещо на себе си, вие наистина го искате и тялото започва да се съпротивлява. Няма нужда да се биете с тялото си, защото сте съюзници.

Искате красиво тяло

Красивото тяло е различно за всички. Първо решете какъв тип тяло искате и едва след това питайте себе си какво точно искате.

Не яжте сладкиши

Тук е същото като със забраната за отслабване. Ако не си забраните бонбони или сладолед, тогава те няма да ви бъдат полезни. Просто променете отношението си към проблема и култивирайте самолюбието и силата на волята си, а не изграждайте забрани. Не сте в затвора.

Правите всичко както трябва, но напразно

Когато сте на диета и спортувате и не пиете вино и не отслабвате, изглежда, че всичко е напразно и безполезно. Проблемът обаче може да се крие по-дълбоко от правилното хранене.
Опитайте се да разберете вашето психологическо състояние и физическо здраве. Може би смисълът е в тях.И се научете да слушате тялото си. Това най-много ще ви помогне.