3 моментални начина да се почувствате красиви: избягвайте тези 3 токсични ситуации

Нашата истинска красота зависи не толкова от външните данни, колкото от самосъзнанието. Само сега придобиването на независимо самочувствие и самолюбие не е по-лесно от постигането на видими трансформации. Три прости навика ще ви помогнат да обичате отражението си в огледалото и ще промените живота си към по-добро!

Спрете самообвиняването

Тук разбира се става въпрос за „психотерапия“ с приятели. Обичате ли да водите изповедни разговори и да говорите за това, което бихте искали да промените в себе си? Или слушате как другите се отдават на спомени за минали форми и оплакват недостатъците си? Не е изненадващо, че след подобни разговори се чувствате претоварени и вместо мотивация получавате чувство на вина. Откажете се от самобичуването всеки път, когато става въпрос за външния вид – и ще видите, че ще привлечете повече сила и любов към себе си!

Нека другите да бъдат това, което искат

Ако говорите за нюансите на собствения си външен вид, това плавно се прелива в дискусия за познати и след това в разглеждане на блогове за недостатъци или фотошоп, това ви доближава до по-строг поглед върху себе си. Като „позволявате“ на другите да изглеждат така, както искат, и преставайки да персонализирате другите, за да отговарят на вашия шаблон, ще почувствате, че ще имате много по-малко самокритика.

Не се сравнявайте с никого

Например с инста-блогери, които непрекъснато „радват” самочувствието ни с идеалните си портрети. Прелиствайки лентата, по някаква причина започваме да сравняваме техните ретуширани снимки с нашето собствено сънливо отражение в огледалото. Най-доброто нещо, което можете да направите, е да се отпишете от тях, за да живеете в реалния свят и да намерите по-здравословна мотивация да се включите в себе си. Или поне спрете да ги сравнявате със себе си всеки път, когато отворите каналите им.

Бъдете себе си!