С какви здравословни проблеми може да се справи етеричното масло от розмарин?

Всяка домакиня знае за подправката розмарин. Сушените ароматни билки често се добавят към различни ястия, за да добавят пикантен вкус и изискан аромат. Растението е известно със своите лечебни свойства. Но не е необходимо всяко ястие да се подправя с розмарин, за да се подобри здравословното състояние. Също толкова ценен продукт е етеричното масло от розмарин.

Той е по-подходящ за лекарствена употреба. За какво се използва?

Това етерично масло има свойството да стимулира мозъчните клетки, отговорни за състоянието на нашата памет. Затова ароматът на розмарин трябва да се използва от хора, ангажирани с умствена работа. Препоръчва се за учени, чиновници и студенти. Благодарение на невероятните свойства на маслото от розмарин можем да увеличим способността си да запомняме различна информация: от числа и имена до трудни чужди думи. Ароматерапията с розмарин също ще помогне да се подобри работата на учениците.

Маслото от розмарин има изразени тонизиращи свойства. Розмаринът може безопасно да бъде класифициран като продукт на афродизиак. В навечерието на романтична среща можете да се изкъпете с няколко капки розмаринов етер. Това ще помогне да се настроите по правилния начин …

Етеричното масло от розмарин има прекрасно свойство да стимулира защитните сили на организма, укрепвайки имунитета ни. В студения сезон той ще помогне за защита от вируси.

Розмариновото масло има способността да има благоприятен ефект върху храносмилателния тракт. Може да се използва като противовъзпалително средство. В допълнение, той има холеретично свойство.

Етеричното масло от розмарин е приложимо при респираторни заболявания. Ще ви помогне при кашлица.

Това етерично масло се препоръчва за хора със здравословни проблеми, свързани с кръвообращението и сърдечно-съдови проблеми. Използването на това ароматно средство ще помогне за нормализиране на налягането. Освен това продуктът има антисклеротично свойство.

Етеричното масло от розмарин е естествен аналгетик. Ако ви измъчва главоболие, причинено от стрес, просто втрийте капка масло в слепоочията и челото. Това ще помогне да го премахнете.

Употребата на етерично масло от розмарин помага за увеличаване на издръжливостта на тялото.

Това масло се препоръчва за употреба от жени в състояние да намали проявите на токсикоза. За да премахнете неприятните усещания за гадене сутрин, се препоръчва бременната жена да вдишва аромата на етерично масло от розмарин. Няколко капки са достатъчни за суха инхалация или винаги можете да носите ароматно саше с розмарин със себе си.

Това масло е подходящо за хора с вегетативно-съдова дистония. Използването на този ароматерапевтичен агент спомага за подобряване на церебралната циркулация, облекчаване на умората на очите и повишаване на зрителната острота. Розмариновото етерично масло е отлично средство за помощ при припадък и замаяност.

Благодарение на аромата на етерично масло от розмарин се подобрява настроението, облекчава се депресивното състояние. Поради тези свойства, продуктът е показан за употреба като средство след стрес.

Розмаринът помага и при физическа умора, има способността да облекчава болката в мускулите.

Маслото е препоръчително за употреба от хора с проблемна кожа. Добавянето му към маската помага за намаляване на съдържанието на мазнини, стесняване на порите, намаляване на обриви и бързо заздравяване на рани и белези от акне.

Масажът с етерично масло от розмарин помага за справяне с проблем като целулит.

Приемът на масло от розмарин вътрешно допринася за красив, равномерен златист загар (една капка масло в чаша вода).

Използвайте масло от розмарин за здраве! Преди да започнете ароматерапия, не забравяйте да тествате поносимостта си от него. Възможни са алергични реакции. Следвайте правилата, дадени в инструкциите за аптечния продукт. Не превишавайте дозировката. При правилна употреба и липсата на противопоказания за употреба розмариновият етер ще даде добри резултати, ще допринесе за подобряване на благосъстоянието.