Съвети за това, как да пиете по 2 литра вода на ден

Водата е от съществено значение за живота. Всичко в телата ни зависи от нея. Според мнението на експертите, като жизнена необходимост водата отстъпва единствено на кислорода.

Водата е основната съставка на човешкия организъм – дори и за костите, които са най-твърдите му части: обикновено тя съставлява около 60% от телесното тегло при мъжете и малко по-ниско, около 50-55% при жените.Мускулите и мозъкът съдържат около 75% вода, кръвта и бъбреците около 81%, черният дроб съдържа около 71% вода, а костите около 22%.

Всички сте чували, че трябва да пиете много вода на ден, за да сте здрави и красиви. Но как да я пиете и най-важното – колко вода е необходима на ден, за да сте здрави. И какво да правите , ако не можете да изпиете толкова литри на ден? Ето няколко съвета, как точно да накарате себе си да пиете нужното количество за деня.

Вкусна вода

Замразете обелени плодови резени – портокал, киви, грейпфрут, по ваше желание и добавете няколко резена към водата. Това ще я направи по-вкусна и по-приятна. И ако добавите още мента или други билки, тогава всичко ще е наред.

Лед

Докато четете или гледате любим сериал, вземете лед със себе си вместо лека закуска. Бавно разтворете леда, сякаш е вкусен бонбон. С този трик хем ядете, хем пиете. Не се бяхте сещали досега нали?

Навик

Има два интересни навика, които наистина ще ви научат да пиете много вода. Първо, във всяка странна ситуация, в която попадате, пийте вода на глътки. Когато се изнервите,за нешо, просто пийте. Създайте си такъв навик, че където и да сте, в каквато и ситуация да попаднете, просто шишенцето с вода, винаги да е до вас.

Второ: След всяко ходене до тоалетната, суздайте си навик да пиете вода. И не забравяйте, че навик се развива за точно 21 дни. Така че имате 21 дни да свикнете с тези трикчета, за да може да давате на организма си нужното количество вода.