Съвети за правилно хранене – Част 1

правилно хранене

Предламе ви 8 прости съвета за правилно и здравословно хранене:

1. Яжте естествена храна (и възможно най-малко промишлено преработени продукти). Натурална храна – това е такава храна, която е произведена от реколтата, доенето, лов и риболов и не подлежи на механична обработка, с добавяне на химикали.

2. Яжте повече пилешко. То е отличен източник на аминокиселини, които стимулират производството в мозъка на серотонин (т. нар. „хормон на щастието.“)

3. Не пропускай хранене. Ако тялото дълго време не получават храна, нивото на кръвната захар пада, увеличаване на желанието да се яде нещо сладко.

4. Яжте 4 пъти повече зеленчуци от продукти съдържащи протеини (месо, риба, яйца, сирене) и въглехидрати (ориз, хляб, картофи).

5. Никога не яжте на едно хранене по-голямо количество храна, отколкото може да поберете в ръцете си, сгънати в купа.

6. Яжте 5 порции плодове / зеленчуци всеки ден – пресни, замразени или сушени. Това не е толкова трудно, колкото може да изглежда. Една чаша сок за закуска, голяма салата за обяд, малко плодове, зеленчуци следобяд и на вечеря.

7. Не се ограничавайте, ако наистина искате нещо за ядене. В резултат на насилие срещу собствената си природа, желанието само ще расте. Включете желаните храни в ежедневната си диета, но само в малки количества.

8. Храненето с вкусна и питателна храна ни радва. В този случай, вероятността, да искаме шоколад за десерт е много малка 🙂