Степ Аеробика

степ аеробика

Степ аеробиката е вид фитнес, който използва специална платформа (степ). На платформата може да се изпълняват упражнения с ориенталски елементи от бойните изкуства и латиноамериканските танци, аеробика и комбиниране на силови упражнения. Всички движения се изпълняват с висок режим на интензивност.

Степ аеробика за тялото и душата

Степ аеробиката ще ви помогне в изграждането на красиво тяло. Основният натиск е върху заетостта в бедрото, краката и задните части, които са най-проблемните области, за много жени.

Степ аеробиката може да се използва и за укрепване на сърдечно-съдовата система и стабилизиране на работата на вестибуларния апарат, да не говорим за загуба на тегло. Степ аеробика помага за изгаряния от 250 – 400 ккал на упражнение.

Много от нас водят заседнал начин на живот, което е причина за остеопороза и артрит. Степ Аеробиката е отлично средство за профилактика на тези заболявания. При редовни тренировки, ще забравите за болките в гърба и ставите.

Изпълнявайки степ аеробиката с други хора, това повишава настроението и облекчава стреса. Гледайки се в огледалото, по време на тренировката, можете да се почувстват част от един механизъм. Възможно е по време на тренировката да намерите нови приятели, защото степ-аеробика обединява хора от различни сфери на живота.

Дрехи за Стeп Aеробика

Най-важното условие: дамски широки спортни гащета, които трябва да бъде къси. Необходимо е и да се носят специални обувки за фитнес. Хората, които страдат от разширени вени, се препоръчва да се носят чорапогащници.


Степ Аеробика за начинаещи

Преди да започнете тренировки по степ аеробика, трябва да се консултирате с лекар. Степ аеробиката е противопоказна при определени групи от хора, и само професионален лекар може да определи дали тя няма да навреди на здравето Ви.

Няколко Прости Съвети

– Уверете се, че загуба на тегло е не повече от 1 кг на седмица.

– Броят на групата Ви по Степ Аеробика не трябва да надвишава 20 души.

– Тренировките по Степ Аеробика не трябва да бъдат повече от 3 пъти седмично.

– По време на упражняване редовно пийте вода.

– Ако смятате, че групата не ви задоволява, не се страхувайте да я смените.

Стъпка Аеробиката е любим спорт в целия свят. Вие също можете да се присъедини към редиците на нейните почитатели.. Наградата за усилията Ви ще бъде не само хубаво тяло, но и добро здраве и добро настроение. Степ Аеробиката обича мотивираните. Бъдете смели, и вие може да го направи!