При какви здравословни проблеми ще ви помогне прополисът?

Някога този пчеларски продукт се смяташе за най-силното лечебно средство, което помага добре при различни рани и язви. Съвременната медицина е доказала, че има много полезни свойства и има широк спектър от приложения. Говорим за прополис.

Продуктът на пчеларството, който има вид на лепкаво вещество с кафяв или кафяво-зелен цвят, наречен прополис, може да бъде ефективно използван за лечение на: различни кожни заболявания, изгаряния, порязвания, язви и рани, които дълго време не лекуват; стомашни язви; заболявания на дванадесетопръстника; женски неразположения, възпалителни процеси, които засягат органите на пикочно-половата система; хемороиди; настинки, ринит; грип и остри респираторни инфекции; неврит; радикулит.

Използването на този лечебен продукт заедно с мляко дава мощен терапевтичен ефект, особено когато става въпрос за настинки, както и белодробни заболявания. Приемът му, разтворен в мляко, ще помогне за подобряване на цялостното благополучие, ще засили съня ви, ще облекчи стреса и раздразнителността, ще облекчи хроничната умора, ще даде жизненост. Ето защо този народен лек се препоръчва особено за хора след сериозни заболявания, които се нуждаят от възстановяване на силата.

Къде да получите това прекрасно лекарство за всички болести, питате вие. Отговорът е прост – в аптека. За медицински цели е добре да се използва аптечна тинктура от прополис с концентрация 10%. Бутилка, която съдържа 25 мл лечебна течност и е много евтина, имате достатъчно за дълго време.

Методът на приложение е доста прост. Разтворете 20 капки тинктура от прополис в 100 мл топло мляко. Приемайте напитката вечер преди лягане. Курсът на терапия е 10 дни. Курсът се провежда месечно в продължение на шест месеца (ще бъдат необходими 6 курса, всеки 10 дни). Благодарение на терапията с прополис ще се засилите и ще се почувствате много по-добре.

Можете също така да прибягвате до него дори и ако нямате сериозни здравословни проблеми, за да укрепите имунитета и да повишите жизнеността.

При наличие на хронични заболявания на стомашно-чревния тракт, пикочо-половата система, вътрешните органи, лечението с прополисова тинктура трябва да се съгласува със специалист.

Можете да пиете това натурално лекарство, дори без да сте взели терапевтичен курс, и в случай на спешна нужда, когато страдате от безсъние или имате настинка. Дозировка – 20 капки за ½ чаша мляко.

Можете да използвате този лечебен продукт, когато детето ви има настинка. Положителният резултат от употребата му ще се забележи след първия ден на лечение с това прекрасно средство. Дозировката за деца на възраст под 6 години е 3 капки от аптечната тинктура прополис в 1/3 чаша топло мляко.

Това естествено натурално лекарство е приложимо и за лечение на панкреатит, гастрит, стомашни язви, чернодробни заболявания. Лечението се извършва по описаната по-горе схема. Лекарството се приема на десетдневни курсове в продължение на шест месеца. Употребата на мляко с прополис ще намали холестерола, ще подобри състоянието на кожата при пациенти с екзема и други кожни заболявания и ще допринесе за нормализиране на менструалния цикъл при жените.

Този природен лек може да има благоприятен ефект върху нервната система и да приведе психиката в ред. Хората, приемащи прополис, твърдят, че са се отървали от чувството на безпокойство, започнали да гледат по-спокойно и оптимистично на всички неприятности в живота.

Ако хроничната умора ви преодолее, страдате от безсъние и нервно напрежение, имунитетът е отслабен, имате проблеми с кожата, достъпното и ефективно натурално лекарство, прополис, ще ви помогне. Той ще стане спасител в студения сезон, когато започне сезонът на настинка и грип.
Това натурално лекарство ще помогне при по-сериозни заболявания. Във всеки случай, преди да започнете лечение с прополис, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар. Самолечението може да навреди на вашето здраве!