Правило 60 секунди-безплатен начин да подобрите състоянието на кожата на лицето

Понякога искате да повярвате в чудеса. Може ли един малък трик в грижата за лицето наистина да подобри състоянието на кожата? Козметичният редактор на американския Cosmopolitan Chloe Metzger е тествал това върху себе си!

„Уви, аз съм от онези, които не са родени с гладка и блестяща кожа. И се надявах, че един ден ще се появи начин да изглежда по-млад без много усилия. Когато ми казаха за правилото за 60 секунди, се зарадвах и реших да разбера дали наистина работи.

Този метод е изобретен от козметологът Nyamka Roberts-Smith, който сподели пред 43 хиляди последователи на своя Twitter, че ако измиете лицето си след като нанесете почистващото средство за поне минута, той ще попие по-добре в кожата. Тя препоръчва да го правите с върха на пръстите си .

Факт е, че гримът, мръсотията и мазнините не се отстраняват толкова лесно от кожата. И ако отделите повече време за това, определено ще почистите тези области, които най-често страдат: около носа, под брадичката, по протежение на линията на косата.

Изглежда, че тук няма нищо революционно. Хората, които следваха този съвет, след няколко седмици отбелязват, че кожата започва да изглежда по-добре и броят на обривите намалява.

Вярвам в силата на двойното почистване (първо продукт на маслена основа за премахване на грима и мръсотията, а след това обичайното за премахване на остатъците). Според това правило трябва да се търка всяка минута, но кожата ми е много чувствителна, така че прекарах 30 секунди на една фаза. Използвайки пръстите си, тя втри едното в кожата на лицето, а след това второто.

Две седмици по-късно забелязах, че кожата изглежда по-добре: по-малко зачервена, по-лъскава. Нямаше радикални промени, но не ги и очаквах. Но сега съм сигурна, че измивам всичко ненужно.

Ще работи ли за другите? Най-вероятно да. Масажът на кожата е полезен във всеки случай: подобрява кръвообращението. Надявам се да премахнете акнето и силните обриви.

За тези, които редовно се събуждат с торбички под очите, този съвет ще бъде много полезен. Оставящият грим е начин за изсушаване на кожата и възпалението. Така или иначе си струва да опитате .Освен това е напълно безплатно: имате нужда само от 50 секунди на ден в допълнение към обичайните десет! „