Полезните свойства на джинджифила: подобряване на паметта, отслабване и утоляване на жаждата

Коренът от джинджифил се използва като средство за лечение на различни заболявания

Популярната подправка джинджифил дължи характерния си аромат и вкус на етеричните масла, съставляващи състава й. В същото време корените му се използват като лекарство за различни заболявания. Джинджифилът е полезен за лечение на настинки и се използва за отслабване или загуба на тегло. Редовният прием на корен от джинджифил стимулира мозъчното кръвообращение, подобрява вниманието и паметта, което е особено важно за интелектуалните работници. В допълнение, подправката тонира забележително организма.

Подправка за готвене

Коренът от джинджифил има положителен ефект върху храносмилането, стимулира секрецията на стомашен сок и подобрява кръвообращението.Препоръчва се да се добавя към мазни храни, като подправката допринася за по-добро усвояване и разграждане на мазнините. Съдържащите се в състава аминокиселини ускоряват хода на метаболитните процеси. Подправката е съществен елемент от индийската и азиатската кухня. Тонизира, придава на ястията характерен аромат и вкус. Древните гърци го добавяли към хляба.

За какво е полезен джинджифилът?

Подправка съдържа няколко разновидности етерични масла, които придават характерен аромат, както и смолисти вещества, така наречените гингероли, източник на остър парещ вкус.

Растението съдържа витамини А, В, С, микроелементи магнезий, желязо, калций, цинк, калий, фосфор. При редовна употреба полезните свойства на джинджифила имат особено благоприятен ефект върху храносмилателната система. Стимулиран апетит, секреция на стомашен сок, което помага за справяне с лошо храносмилане, оригване и за предотвратяване на стомашна язва. Повишено мозъчно кръвообращение, повишена активност на щитовидната жлеза при производството на хормони.

Полезните свойства на джинджифила

Поради полезните си свойства, коренът от джинджифил може да се използва като анестетик, противовъзпалително, абсорбиращо, спазмолитично, афродизиак, карминативно, потогонно, лечебно, тонизиращо, бактерицидно и антибактериално.

Повишава вътрешната топлина на организма, подобрява апетита, стимулира образуването на стомашен сок, подобрява стомашната секреция, джинджифилът е ефективен при лошо храносмилане, оригване, храната с добавянето на корен от джинджифил става по-лека и се усвоява по-добре. Джинджифилът е много полезен за храносмилателния тракт.

Коренът от джинджифил е полезен при настинки, грип, кашлица, задръствания в белите дробове, болки в гърлото, използва се като отхрачващо средство.

Понижава холестерола в кръвта, подобрява мозъчното кръвообращение, укрепва кръвоносните съдове, понижава кръвното налягане и се използва за атеросклероза. Ще донесе значителни ползи за пациенти с хипертония.

Стимулира щитовидната жлеза, използва се при метеоризъм, чревни, бъбречни и жлъчни колики. С алергии и кожни заболявания, с бронхиална астма.

При ставни заболявания, ревматизъм, артрит, оток, стрии, мускулни болки, с умствена и физическа умора. Джинджифилът подобрява паметта и ученето. Облекчава гаденето и замаяността.

Използването на корен от джинджифил се използва за неутрализиране на вредното въздействие на отровите от животни, прави дишането свежо и облекчава проблемите в устната кухина.

Джинджифил – полезен инструмент в борбата срещу стареенето на организма, помага за повишаване на потентността, помага при лечението на безплодие. Това е най-доброто лекарство за токсини, ускорява метаболизма, използва се за отслабване.

Джинджифилът се използва за нормализиране на функцията на стомашно-чревния тракт и отстраняване на жлъчката от тялото. Чаят от джинджифил е ефективно средство в борбата срещу високия холестерол и запушването на кръвоносните съдове, а също така предотвратява развитието на ракови тумори, благодарение на наличието на антиоксиданти, има анти-стареене и регенеративно действие върху организма. Почти във всяка област полезните му свойства са неоспорими.