Подсъзнанието такова, каквото е в действителност

подсъзнание

Вие знаете нещо повече за вашия ум. Познавате доста добре съзнателния ум. Служите си с него, за да четете, да движите тялото си и да си представяте. Но какво да кажем за всички действия на ума ви, които не осъзнавате: управлението на вашето тяло, сънищата, създаването на решения?
Тези действия обикновено се свързват с подсъзнателния ум. Но това е защитно понятие. На практика подсъзнанието представлява две отделни зони – подсъзнателна и надсъзнателна. Подсъзнателното съхранява вашите спомени и управлява така наречените автоматични функции на тялото. Надсъзнателното е висшата ви същност, връзката ви с общия разум, споделян от всички хора, който изпълва Космоса.
Ръката чудесно илюстрира тези три аспекта на съзнанието. Погледнете ръката си и си представете, че вие сте един от пръстите, а аз съм друг от вашите пръсти. Нокътят на пръста, който сте избрали да бъдете вие, е отделен. Това е подсъзнанието. То е само ваше. Лично и отделно.
Основната част от пръста е вашето съзнание. То също е отделно. Мислите ви са само ваши.
Пръстът ви е свързан с ръката, която е вашето надсъзнание. О, тук обаче не сте отделни! Свързани сте с мен и с всички други, а чрез тялото си сте свързани и с цялото “тяло” на разума.
Както и да го наречете, именно там се намира вашият гений. Оттам идват идеите. С него се свързвате, когато затворите очи и вдишате дълбоко три пъти.