Тибетски дихателни упражнения за плосък корем

Плоският корем е мечта за много хора, но малко от тях имат време и възможност да постигнат този резултат. Тибетските майстори освен в медицината се оказват добри и в постигането на така желания плосък корем. Според тях плоския корем може да бъде постигнат чрез дълбоки вдишвания.

Ако дишаме правилно изгаряме мазнини и караме метаболизма в организма да се забърза. Забързаният метаболизъм от своя страна ни кара да горим повече мазнини там където трябва и най-вече на корема. Естествено, за да се постигне желания резултат трябва време и тренировки!

Примерна тренировка:

1. Поемете дълбоко въздух. По време на вдишването приберете максимално корема и продължавайте да вдишвате докато усетите, че дробовете ви са изцяло изпълнени с въздух.

2. След като постигнете максимално прибран корем, а въздуха е изпълнил белите ви дробове, минаваме към втора стъпка. Задръжте въздуха без да вдишвате или издишвате, при което издуйте коремната стена.

3. Издишайте бавно вдишания въздух.

Това е една елементарна тренировка за поддържане и забързване на вашия метаболизъм. Това упражнение е добре да се прави всеки ден и с поне 10 повторения. Все пак самото упражнение може да бъде правено и на работното място и вкъщи! Резултатите не са кой знае колко впечатляващи и няма да изгорите за 10 дни 10 килограма но с постоянство ще усетите ефекта и плоският корем.