Няколко трика, които ще ви помогнат да отслабнете и да подобрите фигурата си

Красивата фигура не се получава без усилия, следователно, когато се борите с излишните килограми, трябва да се настроите за дълъг период на упорита работа. Процесът на отслабване и придобиване на красива фигура включва набор от мерки, без които не можете да постигнете мечтаното тяло.

Но има и малки трикове, които да помогнат да се направи този процес по-опростен и по-дълъг. Нека разгледаме 15 трика, които да ви помогнат да отслабнете.

Носете свободни дрехи, особено по време на сън. Факт е, че стискайки тялото с тесни дрехи, вие пречите на нормалното кръвообращение, поради което метаболитните процеси в подкожния мастен слой не могат да протичат бързо.

След 0,5 часа след последното хранене правете десетминутно загряване – благодарение на това активирате метаболитните процеси, така че ще отслабнете по време на сън.

Веднъж седмично си струва да организирате за тялото си ден на пречистване. По-добре е да е почивен ден и да не сте имали големи товари. Опитайте се да не се натоварвате с интензивни упражнения, но пийте много вода и зелен чай.

Ефективен начин за възстановяване на нормалния метаболизъм е диетата. Много е важно да се храните строго по час (без да закусвате на интервали). Така тялото ви ще свикне с определен режим и след известно време ще почувствате глад само по време на хранене.

Много хора знаят, че за отслабване си струва да ядете много зеленчуци и плодове. Но за да може това наистина да помогнат, те трябва да се ядат сурови. В термично обработените зеленчуци и плодове вече няма онези активни вещества, които допринасят за изгарянето на мазнини.

Всеки път, когато изпитвате силно желание да хапнете нещо, но все още не можете да го направите навреме, опитайте се да изпиете голяма чаша топла вода. Благодарение на това чувството на глад ще изчезне за 1-2 часа.

Борете се с целулита в началните етапи веднага щом забележите появата му. Ако не бъде спрян в началото, това може да доведе до сериозни проблеми в бъдеще. Ефективен метод за предотвратяване на целулита е интензивен масаж със специален дървен валяк.

Веднъж седмично можете да се къпете с добавяне на варена сода. Всеки път увеличавайте количеството сода. Това ще ви помогне не само бързо да се справите с телесните мазнини, но и да почистите тялото, да нормализирате киселинно-алкалния баланс и по този начин да укрепите имунната система.

Понякога причината за проблеми с забавен метаболизъм е недостатъчното функциониране на ендокринната система. Възможно е да се нормализира хормоналният фон, като се доставя йод на тялото под формата на специални препарати. Можете също така да направите йодна решетка в проблемни зони – това едновременно ще служи като превантивна мярка за целулит.

Добър допълнителен начин за справяне с подкожните мазнини е техниката на опаковане. Можете да я използвате поне всяка вечер, ако нямате противопоказания. Освен че ускорява изгарянето на мазнини, обгръщанията на тялото също помагат за поддържане на еластичността на кожата. Ако се притеснявате от излишните мазнини в корема, използвайте диета, специално разработена за тази проблемна зона.

Хората, които спят много, имат по-малка вероятност да имат проблеми с наднорменото тегло и също така е по-лесно да отслабнат. Ето защо, ако имате такава възможност, спете повече (поне няколко дни в седмицата, увеличете продължителността на съня си с 1-2 часа). След обяд, опитайте се да ядете само богати на протеини храни, а за закуска не забравяйте да снабдите тялото с въглехидратите, необходими за осигуряване на жизнените му функции, включително за да започне интензивния метаболизъм.

Мандарините помагат да отслабнете до два килограма на седмица, тъй като ускоряват елиминирането на излишната течност, а с нея и вредните вещества – продукти на разпадане на мастната тъкан.

Не се увличайте с монодиети и избягвайте твърде големи пропуски между храненията. Дори ако изобщо не изпитвате глад, хапвайте поне 1 ябълка на всеки 3-4 часа. В противен случай метаболитните процеси ще се забавят.

Яжте краставици в неограничени количества – те съдържат минимум калории – само 250 ккал на килограм! Но това не е основното им предимство. Краставиците са богати на фибри, подобряват храносмилането и съдържат вещества, които почистват организма от токсини.