Натурални Начини за Увеличаване на Тестостерона

хормон тестостерон

Тестостеронът е много важен хормон, който подпомага нарастването на мускулната маса и сила, растежа на костите, засилва сексуалното желание и агресивността.
Той е хормонът с челни класации в мъжкия боди билдинг!

Високите нива на този хормон имат както положителни – увеличаване на мускулната маса, сила и други, така и отрицателни странични ефекти – високо кръвно, агресия и т.н.

Ето няколко съвета как може да увеличите количестово на тестостерон във организма ви по естествен начин:

1) Във фитнес залата използвайте само основни и доказали се упражнения като клекове, мъртва тяга, лежанка, милитари преса и други. Тези упражнения натоварват най-много всички мускули в тялото ви, което от своя страна го предизвиква да произвежда повече тестостерон.

2) Тренирайте винаги на 100% усилия и интензитет. На тренировки или във фитнеса винаги давйте всичко от себе си за да изцедите всяка енергия оставена за тренировка. Колкото по-голямо е натоварването и интензитета на тренировката, толкова повече тестостерон ще произвежда тялото.

3) Не забравяйте упражненията за краката. Както е известно тренирането на краката стимулира по-добро заякване и на гърдите, гърба и ръцете.

4) Увеличете приема на нужните на организма мазнини (ненаситените). Тях може да набавите от фъстъците, авокадо, риба, зехтин, сусамов тахан, фъстъчено масло и др. Най-важните ненаситени мазнини са в лена и сусама. Почти всички растителни мазнини са ненаситени. Те са един от най-добрите начини натурално да увеличите нивото си на тестостерон.

5) Избягвайте соята. Соевия протеин увеличава нивата на естрогена (женския хормон), а това директно влияе на нивата на тестостерона.

6) По-малко алкохол. Той има доста драматичен ефект върху нивата на тестостерона. Затова е добре да намалите пиянските нощи, ако има такива, и да консумирате умерено.

7) Увеличете приема на кръстоцветни зеленчуци. Това са броколите, карфиола, репички и зелето. Те намаляват нивата на естроген и увеличават тези на тестостерона.

8) По-малко Стрес. Ненужно напрежение води до увеличаване на производството на кортизол, който разгражда вещества в организма и намаля нивата на тестостерон.

9) Правете Секс по-често. Сексуалната активност кара тялото да произвежда oкситоцин, който пък спомага за увеличаването на ендорфина и той от своя страна повишава тестостерона.

10) Осигурете си достатъчно време за сън. Липсата на сън води до производство на повече кортизол, намалява нивата на тестостерон.