Митът, че мазнини могат да бъдат отстранени локално

паласки

Не е тайна, че хармоничното тялото е в основата на модата днес.
И в преследването на красива фигура, хората започват отчаяна борба с наднорменото тегло, което със сигурност е добро и много полезно желание. Все пак, най-често хората търсят бързи резултати и така започват да вървят в грешна посока, ето една от най-честите грешки:

Митът, че мазнините могат да бъдат отстранени на местно ниво.

Въпреки обещаващите реплика на рекламите за изгарянето на мазнините в талията и ханша, може спокойно да се каже, че това е – невъзможно.

Упражненията насочени към проблемните области са със сигурност много полезни, но това създава погрешно впечатление, че в тези области се изгарят мазнини. В действителност физическа активност ви позволява да засилите мускулите, включително и мастната тъкан.

В действителност, простата истина е: да отслабнете, ще трябва да отслабнете навсякъде. Това, точно колко мазнина се разпределят в целия организъм на един човек е генетично, така че всички натрупваме различно количество мазнини – в различни места на тялото.

И това дали някои изгарят мазнините по-бързо или по-бавно, това пак зависи от генетичната предразположеност.

Не всеки знае обаче, че мазнините не се натрупват само подкожно. Те също така могат да се натрупат около вътрешните органи, което, разбира се, е вредно за здравето. За това, трябва да се воюва с излишните мазнини.