МЕДИТАЦИЯТА – единственият път за съхранение

медитация

Просветление: Това е целта на медитацията. Да ви помогне да откриете истинската природа на нещата. Да ви помогне да разберете, че сте божествена частица и сте едно със Създателя.

Душевен мир и спокойствие: Умът на знимаващия се с медитация прилича на спокойното, мързеливо течение на река Ганг, а на другите хора е като Ниагарския водопад. С други думи, умът ви е в покой и вие сте в покой.

Мъдрост: Медитацията отваря каналите за общуване на всички нива. Това означава, че черпите знания директно от божествения си аз. Развива интуицията и мъдростта.
Радост и щастие: Медитацията помага да се освободим от фалшивите маски на егото. Когато това стане, започваме да изразяваме истинската си същост. Това носи радост и щастие от съществуването.

Любов и състрадателност: Медитацията ви дава знание за целостта ви с останалото човечество. Това извиква спонтанна любов и състрадателност към другите хора. Знанието за божествената същност на всеки човек, ви кара да гледате на другите по различен начин.

Добро здраве и намаляване на стреса: Те вървят ръка за ръка. Медитацията ни учи на изкуството да живеем в настоящето. Тревогите и безпокойството все повече и повече остават зад гърба ни. Това състояние помага на тялото да се излекува и да се предпазва от болести.

Усъвършенстване на мозъчната функция: Всички, които се занимават с медитация, знаят колко много се е подобрила работата на мозъка им. Медитацията повишава възприемчивостта и интелигентността.

Откриване на цели и таланти: С отпадането на изкуствените и претенциозни маски, получаваме шанс да видим истинското си аз. Това дава прозрение кои сме всъщност и какво наистина ни доставя удоволствие в живота. Това е тайната на изкуството на живота. Тя разкрива истинските таланти, дарове и поставените цели. Това откритие прави възможно изживяването на живота със страст и свободен дух.

Величие: Харизма, увереност, кураж, индивидуалност, баланс, всичките са дарове на медитацията. Това неминуемо води до превръщането ни в хора със силен чар и магнетизъм.

Практикуването на йога и медитация събуждат части от мозъка, които нармално са в латентно състояние. Когато тези зони се активират, възможностите стават безгранични.