Коронавирус Превенция: Как работят етеричните масла

Всяка инфекция е по-добре да се предотврати, отколкото да се лекува. И коронавирусът не е изключение. Могат ли етеричните масла да намалят риска от инфекция, да създадат защитна бариера и да укрепят имунитета? Има ли научни изследвания, потвърждаващи ефективността на етеричните масла? Как и какви етерични масла да използвате в борбата с вирусите?

Всеки професионален курс по ароматерапия започва с история, случила се по време на чумата през 17 век в Европа. Група хора извадили ценности от трупове, убити от чумата и ограбили изоставените къщи. Когато най-накрая били арестувани, им било обещано смекчаване на наказанието, ако разкрият тайната как са успели да не се заразят. Оказва се, че преди „обира“ те са се втривали със специална инфузия, която се състояла от билки с антисептични и антивирусни ефекти.

Профилактика на коронавирус

Как е свързано това с COVID-19? Спомнете си, че COVID-19 е респираторна инфекция, причинена от вируса SARS-COV-2. Този вирус принадлежи към семейството на коронавирусите, което включва 40 вида РНК вируси. Грипът принадлежи към РНК вирусите. Тоест, коронавирусът е един от вирусите, срещу които е необходимо антивирусно лекарство и който особено засяга хората с отслабен имунитет.

През 1928 г. френският химик Рене Гатефос доказва, че някои етерични масла, които включват феноли, терпени, оксиди и алдехиди, имат антисептични, антивирусни и антибактериални свойства, които превъзхождат химическите препарати. По-нови проучвания доказват, че активните вещества на етеричните масла като риган, кимион,и чаено дърво могат да повлияят на семейството на коронавирусите.

Тези изследвания не твърдят, че етеричното масло може да лекува коронавирус. Но благодарение на неговото използване ние:

Ние създаваме мощна бариера за проникването на вируса, създаваме защитен екран и убиваме вируса на входа.
Засилваме имунитета. В крайна сметка, отслабеният имунитет увеличава риска от коронавирусна инфекция.

В тази статия разглеждаме четири етерични масла и как да ги използваме.

Масло от риган.

Маслото от риган е антисептик №1 в ароматерапията. Това е естествено антивирусно, антимикробно и противогъбично лекарство. То включва карвакрол – мощен природен антисептик, който се бори срещу определени видове бактерии и вируси, които са устойчиви на химикали.

Как да го приемате?

Вътрешно приложение

Разредете 1 капка масло в лъжица мед или зехтин и вземете вътрешно. Приемайте не повече от три пъти на ден и не повече от пет дни. Препоръчва се да се приема при първите признаци на инфекция или за профилактика, ако има риск от инфекция (обществени събития, летище, обществени места).

Масло от мащерка

Маслото от мащерка се счита за антисептик №2 в ароматерапията. Мощен стимулатор на имунитета при инфекциозни заболявания на горните дихателни пътища. Има антивирусни и антимикробни ефекти.

Как да приемате?

Правилата за прием са идентични с приема на маслото от риган.Не се препоръчва за деца под 5 годишна възраст.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е антисептично, имуностимулиращо, антипаразитно и противогъбично. Може да се използва и при грип, синузит, тонзилит, отит, бронхит, фарингит и инфекции на пикочно-половата система.

Как да го приемате?

Вътрешно приложение

Разредете 1 капка масло в лъжица мед или зехтин и вземете перорално. Приемайте не повече от три пъти на ден и не повече от пет до седем дни.Не се препоръчва за деца под 10 години!

Наскоро учени и изследователи разработиха имуностиматора ноемр 1 в бора с коронавируса – Virimmunity. Изработен е от NatMed Pharma USA.

Virimmunity е масло, което повишава имунитета и помага, ако страдате от възпалено гърло, имате настинка или грип и повишава изключително бързо имунитета.

Как да го приемаме:


Добавете половината от капкомера и разтоврете във вода или сок. Приемайте два пъти дневно. най-добре е да се приема между храненията.

Задължително трябва да спазвате дозировката и да не пропускате ден.

Ако искате да сте здрави и да се предпазите от най-коварния вирус- Virimmunity е вашето решение!

И сега да обощим, че етеричното масло трябва да е натурално. Както бе споменато по-горе, етеричните масла съдържат силни активни вещества, поради което е много важно да се спазват дозировките и предпазните мерки.