Как тялото се бори с вирусите и грипа?

Настинката и грипът са най-честите заболявания. Възрастните боледуват средно 2–3 пъти годишно, а децата 2–3 пъти по-често. Думата „настинка“ е обичайното наименование за заболяване, което може да бъде причинено от един от стотици подобни вируси.

Списъкът с патогенни организми е толкова голям, че лекарите поставят диагноза само приблизително въз основа на симптомите. Симптомите на болестта ще преминат, преди лекарят да може да разбере кой вирус е причинил заболяването!

Предизвикателство за имунитет

Предвид колко трудни са настинките, нямаме лек за тях. Вирусът трябва да се бори с имунитета на човека. Вирусите на простуда и грип непрекъснато се трансформират навън, така че тялото не може веднага да разпознае врага „под нов облик“ и да осигури адекватна защита. Ако имунната система не се бори навреме или в случаите на сблъсък с особено агресивен щам, ние се разболяваме.

Как вирусът „мисли“?

За да бъдем точни, вирусите не са дори живи организми. Те са повече от хиляда пъти по-малки от бактериите и представляват само малка верига от ДНК или РНК в протеиновата обвивка. Веднъж попаднали в тялото, те се прикрепят към нашите клетки и ги принуждават да възпроизвеждат вируса. Рано или късно такава клетка умира и произведените от нея вируси са насочени към нови здрави клетки.

Как тялото се бори с настинките и грипните вируси?

Когато определен брой клетки са повредени, имунната система на тялото се включва, изпращайки специални клетки и протеини в засегнатите области, за да елиминира вируса, и това причинява възпаление. Ето защо грипът се повишава в телесната температура. Неприятните симптоми, които изпитваме по време на заболяването, са резултат от борбата на организма с вируса, а не са причинени от самите микроби.

Защо са необходими тези симптоми?

Една от първите забележими прояви на заболяването е секрети от носа в жълто или зелено. Организмът ги произвежда, за да обере злонамерения вирус. Тези секрети се произвеждат поради един от ензимите, произвеждани от червените кръвни клетки и служат като безспорен признак на инфекция. Но цветът на секретите не може да определи дали природата на заболяването е бактериална или вирусна.

Мускулната болка, особено изразена с грипа, също е следствие от имунния отговор на организма: протеините са необходими за борба с вируса, така че те отиват в мускулите в по-малка степен, което ви кара да се чувствате уморени. Но увеличаването на количеството протеин в диетата може да смекчи тези неприятни усещания. Ако се нуждаете от помощ при избора на лекарство за елиминиране на конкретен симптом, използвайте най-добрия имуностимулатор Virimmunity Oil .

Имуностимулатор разбработен за борба срещу Ковид – Virimmunity произведен от NatMed Pharma USA

Учените са базирали изследванията си върху съставките действащи срещу вируса и в подкрепа на имунната система. Както споменахме по-горе, трябва да я поддържаме и обикновените добавки няма да ни помогнат. Трябва да се спрем на нещо силно и мощно, създадено специално за този вирус, за да укрепим организма и да го направим устойчив срещу вирусите.

Virimmunity е масло, което повишава имунитета и помага, ако страдате от възпалено гърло, имате настинка или грип и повишава изключително бързо имунитета.

Задължително трябва да спазвате дозировката и да не пропускате ден.

Ако искате да сте здрави и да се предпазите от най-коварния вирус- Virimmunity е вашето решение!

Бъдете оптимисти

Не забравяйте да се усмихнете, дори когато не се чувствате много добре. Проучванията показват, че положителното отношение и комуникацията укрепват имунната система и намаляват вероятността от заболяване. Това е чудесен начин да укрепите имунната си система, за да можете да разчитате на нея през сезона на болестта.