Как да укрепите имунитета с народни средства?

Признак за нашето време са здравословните проблеми в по-голямата част от населението. Причината за това е не само в това, че са се появили нови заболявания, но и в това, че хората са спрели да следят здравето си. И тогава се чудят защо тази болка започна да сваля. И всичко е свързано с отслабен имунитет.

Всяко лице има вроден или придобит имунитет. Но за някои той предпазва организма доста надеждно от болести, докато за други няма почти никакъв ефект и дори им се налага да се справят с медицински заболявания и каквито и да е неразположения. Различни фактори водят до различни нарушения в действията на имунната система. Не на последно място е начина на живот. Постоянните стресове, неправилното хранене, липсата на внимание към здравето им – това са основните причини, които водят до намаляване на имунитета. В резултат на това всеки с настинка се превръща в проблем.

Симптоми, които ясно показват, че имате отслабена имунна система: чести настинки; по-дълго боледуване; умора. Трябва да се сигнализира, че всяко заболяване започва да се придружава от появата на обрив по кожата, много подобен на обрив с алергии. Но всъщност това е реакцията на имунната система към хроничната инфекция в ранен стадий. По правило след обрива започва самото заболяване, тъй като слаб имунитет не би могъл да се справи с него по най-простия начин (блокиране под формата на обрив) и болестта започва да напредва.

Необходимо е да вземете около половин обикновена чаша пресни борови или смърчови игли, изсипете в тиган с литър вряща вода и гответе за около 20 минути. След това полученият зеленикав бульон се филтрира и оставя да престои, отнема около час. След това добавете малко мед. Приемайте по 1 супена лъжица дневно преди хранене.

Друго ефективно народно лекарство. Ситно разтрийте голям лук, смесете получената маса със захарта и изсипете 0,5 литра вода, кипнете около час. След като бульонът изстине, добавете мед.

Медът действа много добре за укрепване на имунитета. Но най-доброто сред хората все още се счита за рецепта с добавяне на ситно настъргани орехи в меда. В получената смес добавете ситно смлени плодове от планинска глог (без семена). Ще получите приятно миришеща смес с оригинален вкус. Приложение: три пъти на ден по супена лъжица преди хранене. Бързо повишава имунитета.

Накратко, всичко може да си приготвите сами. Необходимо е само да не забравяме, че имунитетът може да бъде подсилен с прости народни средства. Но преди да използвате тези средства, не забравяйте да се консултирате с лекар и не забравяйте за възможна алергия.

Дезинфектанти антибактериални продукти за ръце и повърхности MyShield