Как да използвате гела от алое вера?

Алое гелът е прекрасен и многофункционален козметичен продукт. Алоето отдавна е известно като отличен овлажнител, заздравяващо рани, успокояващо средство. И гелът концентрира всички полезни свойства на това прекрасно растение. В нашето малко ръководство ще намерите десет начина да използвате гел от алое вера.

Студено хидрогениране

Това е уникална процедура! Студената хидрогенизация отваря порите не по-лошо от изпаряването, но не наранява кожата и не причинява паякообразни вени по бузите и носа. В същото време той е великолепен в своята простота: достатъчно е да нанесете гел от алое вера върху кожата с дебел слой, покрийте с пластмасова обвивка и оставете за 15 минути. След хидрогенирането черните точки лесно напускат кожата, почистващите маски действат добре и дори са в състояние да подхранват дори пресушена (дехидратирана кожа)

Използвайте след загар от слънцето

Алое гел е лек козметичен продукт, който не оставя мазни петна и лепкавост. Освен това можете да го използвате не само по време на слънчевата рутина, но и като лек, ако изгорите на слънце.

След гел за бръснене

Гелът забележително успокоява раздразнената кожа от бръснене, лекува малки рани и драскотини. А с използването на алое гел става по-малко вероятно космите да нараснат в кожата.

Маски за лице

Смесвайки гел от алое вера с мед, глина, яйчни жълтъци, хидролити, можете да получите много страхотни маски. Гелът ще служи като немазна основа и проводник на полезни вещества в слоевете на кожата.

Грижа за косата

Алое вера е уникално с това, че не съдържа масла. Ето защо, не се колебайте да го прилагате върху скалпа и косата като незаличим балсам. Само за няколко минути гелът ще попие и ще остави след себе си само свежест и прекрасна хидратация!

Продукт за грижа за тялото

Ако не харесвате мазни кремове, лосиони или емулсии, алое гелът може да бъде истинска находка като инструмент след душ. И добавяйки парфюм към него, получавате парфюмиран гел. Поради факта, че самият гел на практика не мирише, ще избегнете ненужното смесване на миризми.

Източник на допълнителна хидратация

Алое гелът е много ценен в Корея. И тъй като много жители на тази страна са всеотдайни фенове на многослойната грижа, гелът беше избран като достоен хидратиращ серум. Може да се нанася вместо емулсията върху лицето – с тънък слой, преди да използвате крема. Той е особено подходящ за дехидратирана, комбинирана и мазна кожа. След това се нанася крем отгоре и той „уплътнява“ овлажняващия гел слой.