Как да изберем лубрикант?

Лубриканта е вид смазка, или гел, който се използва по време на полов акт, прилага се върху гениталиите или секс играчките.Какво получаваме от него? Влажност, усещане за комфорт и продължително плъзгане. С лубрикантът половия акт може да продължи неопределено време,ще ви е приятно, без триене, и неприятна сухота както и дискомфорт.

Има две основни категории лубриканти:

На водна основа:

 • приятна консистенция, лесно се абсорбира и отмива.
 • съвместим с ВСИЧКИ видове секс играчки и презервативи. Богат избор от допълнителни ефекти.
 • не оставя остатъци по дрехите
 • има различни както натурални, така и анални обезболяващи.

На силиконова основа:

 • Дава невероятно дълго плъзгане, изключително икономичен.
 • подходящ за масаж. Идеален за анален секс и секс във вода. Съвместим с презервативи.
 • съвместими със секс играчки от пластмаса, PVC, метал, керамика и стъкло.
 • не залепва
 • отличен за мъжка мастурбация
 • НЕ е съвместим със силикон, кибер кожа, TPR, TPE играчки.
 • измива се по-трудно: топла вода + сапун.

Кое да изберете? Просто опитайте и от двата вида, и преценете сами, кой точно лубрикант ще ви пасне най-добре. Ако ще се заигравате със секс играчки, тогава заложете на лубрикант на водна основа.

Ако ще правите анален секс, можете да използвате и двата вида лубриканти, по-добре използвайте такъв, който е създаден специално за този тип секс. С него ще чувствате по-малко болка и дискомфорт и повече удоволствие.

Видове лубриканти:

Вагинални лубриканти

Овлажняващите вагинални лубриканти са чудесни за редовен секс. Елиминират сухотата, с тях се плъзгате по-дълго и приятно. След секс няма микропукнатини или усещане за триене. На следващия ден „там долу“ нищо няма да ви боли, дори и след най-горещата нощ. Вагиналните лубриканти са подходящи за упражненията на Кегел с вагиналните топчета, както и за самостоятелни игри със секс играчки.

Анални лубриканти

За анален секс определено трябва да използвате лубрикант – трябва да запомните това като правило. За да не загубите желанието си за анални игри, за да не се наранявате или да изпитвате дискомфорт- е необходимо лубриканта да е специален.
Той ще даде желаното плъзгане и ще допринесе за приятно усещане.За начинаещи, които познават аналните игри, има специални спрейове, които релаксират и анестезират.

Орални (ядливи) лубриканти

Те са създадени специално за орални ласки. Те имат приятен аромат, който ще създаде по-романтична атмосфера. Също така смазочните материали могат да подтиснат (леко, разбира се) естествената миризма на тялото. Лизането и облизването е задължително! Може да се използва като лубрикант и за редовен секс.

Затоплящи лубриканти

Те създават така наречената „топлина“, кръвта се втурва към органите, чувствителността се увеличава и се засилва отделянето на собствената смазка. Всички ласки се усещат по-остри, по-интересни, пикантни. Възбуждащите лубриканти работят по подобен принцип.

Сега оставяме на вас да изберете, кой точно лубрикант искате да пробвате и да се насладите на приятни усещания в леглото. Но винаги залагайте на козметика от секс магазин, Те са професионални и специално създадени за мъже жени.