Какво да правим, за да сме млади и красиви?

Всяка жена мечтае да изглежда млада и красива. Самото използване на продукти за грижа за кожата на лицето и декоративна козметика обаче не е достатъчно за това. Борбата за красота и опазването на младостта изисква по-сериозен подход.

За да постигнете това, което искате, ще трябва да се грижите за собственото си здраве, тънка фигура, психологическо настроение. Нека се опитаме заедно да разберем какво трябва да се направи, за да останем винаги млади и красиви.

Запазването на красотата и очарованието на младостта ще бъде подпомогнато от съветите на лекари, по-специално диетолози, козметолози и дори психолози. Експертите предлагат няколко полезни правила, спазването на които ще ви помогне да изглеждате по-привлекателни и младежки:

Пийте достатъчно течности. За да изглеждате страхотно и да нямате проблеми със сухата кожа, трябва да не забравяте да пиете чиста вода през целия ден. За здравето и красотата на кожата е необходим изобилен режим на пиене. От недостатъчна консумация на вода те стават сухи, нееластични. Това причинява ранно стареене. Бръчките се появяват по-бързо на суха кожа. Освен това липсата на вода, постъпваща в тялото през целия ден, е изпълнена с лош метаболизъм. Тя е основната причина за такъв неестетичен проблем като целулита. Експертите препоръчват да се пие чиста вода, а не сладки чайове, плодови и газирани напитки.

Поддържайте нормална диета. За да останете млади и красиви, в никакъв случай не трябва да се отказвате от закуска или вечеря. Необходимо е да се храните нормално през целия ден, не пропускайте основните хранения. Също така е приемливо да си позволявате понякога леки закуски. Въпреки това, не можете да ядете нездравословна храна като чипс или крекери. За закуска са подходящи кисело мляко, салата, ядки, ябълки. Експертите казват, че никога не трябва да гладувате. Единственото нещо, което трябва да запомните, е калоричното съдържание на храната и нейните ползи за нашето здраве.

Откажете захарта. Трябва да свикнете да пиете чай без захар и максимално да премахнете сладкишите от диетата си. Ако наистина искате сладкиши, можете да се насладите на мед и сушени плодове. Отказът от захар ще има благоприятен ефект не само върху теглото, но и върху състоянието на кожата. Научно доказано е, че прекомерната консумация на сладкиши заплашва преждевременното й стареене. Не яжте храни с високо съдържание на захар и е полезно за момичета с проблемна кожа. Отказът от сладкиши ще помогне да се подобри състоянието й, да се намалят обривите от акне.

Вечеряйте два часа преди лягане. Забравете правилото, в което се казва, че нищо не трябва да се яде след шест вечерта. Не бива да се лишавате от вечерята и да си лягате гладни. За да не натрупате излишно тегло, достатъчно е да направите последното хранене за деня два часа преди да си легнете. Осигурете си лека нощна почивка. За да изглежда красиво, да се чувства енергична и здрава, една жена се нуждае от силен и спокоен осем часов сън.

Тялото ни страда от липса на сън. Събуждаме се уморени, изпитваме стрес, бързо остаряваме, а също така растем в мазнини и целулит. Занимавайте се със спорт. Без двигателна активност през целия ден, рискуваме да загубим мускулен тонус. За да сте тънки и красиви, не забравяйте да давате на тялото си физическа активност. Занимавайте се със спорт. Ако това не е възможно, опитайте се да ходите повече и да не използвате асансьора.

Обичайте себе си. Благодарение на това се постига състояние на вътрешна хармония, жената се чувства щастлива. Не допускайте самокритиката, борете се с комплекси и несигурност. Помнете, че всяко морално страдание се отразява във външния вид.