Какви билки трябва да се добавят към чая, за да сме здрави и красиви?

Натуралните билки са прост и много достъпен начин да направите чая си по-здравословен и вкусен.

В продължение на много векове билките се използват за подобряване на здравето, както и за красотата на кожата, косата и, разбира се, за отслабване. За да постигнете ефект, билките трябва да се пият на курсове и не забравяйте да ги добавяте към чая си.

Запомнете, че не трябва да пиете една и съща билка за повече от 30 дни. Продължителната употреба може да има отрицателни последици.

Ето кои са билките, които можце да добавите към чая си

Жасмин

Жасминът е идеална добавка за чай за тези, които имат проблеми с кръвното налягането (по-специално, ако е ниско). Работата е там, че той има тонизиращ ефект върху тялото и вече 20-30 минути след като сте го изпили ще почувствате прилив на сила.

Жасминът е полезен и в случай на хронична умора или в периоди, в които имате твърде много задачи ( трудности в семейството, нов период в някаква сфера на живота). За да направите жасмина полезен, добавете чаена лъжичка сухи цветя към чая.

Мента

Както знаете, ментата е естествено успокояващо средство. Тоест, ако има стрес в живота ви, ментата трябва да е в шкафчето ви.
2-3 чаши чай от мента на ден и ще почувствате, че стресът си отива (разбира се, говорим за ежедневен стрес, а не за сериозни сътресения). За да направите ментов чай, можете да добавите няколко листа мента към зелен чай или просто да изсипете вряща вода и да добавите малко лимон.

Лавандула

В допълнение към невероятния аромат, чаят от лавандула се пие при постоянен стрес и дори при депресивни състояния.

За да усетите ефекта, чаят с добавка на лавандула трябва да се пие през 21-ия ден. Също така трябва да изпиете една чаша чай от лавандула 1 час преди лягане. Тъй като лавандулата е идеална, тя ще ви отпусне и настрой за здравословен сън.

Риган

Риганът е добре позната билка, която се използва активно за подобряване на метаболизма. Тоест, ако отслабвате, риганът просто трябва да се превърне в най-добрия ви приятел.

В допълнение към ефекта от отслабването, пиейки чай от риган, ще усетите подобряването на храносмилателния тракт и подобряването на апетита сутрин.

Мащерка

Мащерката често може да се намери като добавка към чая в ресторантите, тъй като има много приятна миризма и придава на всеки чай специален вкус. Тази билка се счита за „билката на възвръщане на ума“. И не случайно, защото ако почувствате хронична умора, или животът не ви носи удоволствия, просто добавяте мащерка към ястие или чай и се насладете на резултата.

Върбинка

Върбинката е много популярна в Испания и не напразно. Тази билка ускорява метаболитните процеси в организма, забавя процеса на стареене и подобрява състоянието на кожата.

Идеална е в комбинацията с мента. Тогава ще има и силно успокоително действие върху тялото.

Корен от женско биле

По време на борбата срещу целулита билкарите се съветвали да се пие чай с корен от женско биле. Тази билка има уникални свойства и ускорява метаболитните процеси в лимфата, а също така премахва цялата излишна водам в организма.

Добавете корен от женско биле към черен или зелен чай. В допълнение към полезните си свойства, тази билка ще добави сладникав вкус, така че можете постепенно да се откажете и от захарта.