Йохимбин-оръжие за сексуална сила

Йохимбинът е естествен афродизиак, извличан от дървото йохимба. Известен е още от древността и е използван от египтяните. Йохимбин е популярна хранителна добавка, направена от кората на вечнозелено африканско дърво.

Напоследък йохимбин започна да се продава като хранителна добавка с широк спектър на действие, включително лечение на разстройства като еректилна дисфункция и наднормено тегло.

Тази хранителна добавка често се продава в капсули или таблетки и се предлага на пазара като екстракт от йохимбе кора или йохимбин. Много хора вярват, че йохимбинът действа, като блокира алфа-2 адренергичните рецептори в тялото.Тези рецептори играят важна роля за предотвратяване на ерекцията. Затова се смята, че йохимбинът помага за облекчаване на еректилната дисфункция, като блокира рецепторите, отговорни за естествената превенция на ерекцията.

Йохимбинът може също да допринесе за отделянето на азотен оксид. Това може да доведе до разширяване на кръвоносните съдове и увеличаване на притока на кръв в гениталиите.

Накратко: йохимбин е хранителна добавка, произведена от растителни материали, използва се за лечение на еректилна дисфункция и насърчава загубата на тегло. Основният резултат от действието на йохимбин в организма е блокирането на алфа-2 адренергичните рецептори.

Полезни свойства и употреба

Йохимбина може да помогне за лечение на еректилната дисфункция,но мнозина се чудят дали има доказателства в подкрепа на това твърдение.Анализът на проведените седем контролирани проучвания предполага, че може да бъде истина. В едно проучване йохимбинът е очевидно по-ефективен от плацебо при лечението на еректилна дисфункция.Друго проучване изследва ефектите на йохимбин върху състоянието на 82 мъже ветерани, страдащи от еректилна дисфункция.
След месец лечение 34% от пациентите, приемащи йохимбин, показват поне частично подобрение на симптомите, докато 20% от пациентите съобщават за постигане на пълна и стабилна ерекция. В групата на мъжете, приемащи плацебо, само 7% съобщават за някои подобрения в сексуалната сфера.

Йохимбин се използва главно като вазодилататор в еректилни тъкани, за повишаване на либидото и потентността, както и при хронична умора. Благоприятният ефект на йохимбин върху потентността при мъжете е научно доказан, лекарите препоръчват лекарства, базирани на него, за лечение на органична импотентност. Препаратите на базата на йохимбин се използват не само при сексуални проблеми при мъжете, но и при жените, особено ако са свързани с психологически причини и стрес. Йохимбин се предписва при ниско кръвно налягане (хипотония), особено свързано с употребата на някои антидепресанти. Има информация за използването на това растение за лечение на хроничен запек.

Той често се използва като афродизиак за стимулиране на сексуалното желание и като антидепресант, който действа върху централната нервна система, както и специфични алфа-2 рецептори, които претърпяват различни промени при диабет. В допълнение, Йохимбин е полезен при тежка депресия, високо кръвно налягане (хипертония) и болки в гърдите (ангина пекторис). Йохимбин се използва от културисти и спортисти за стимулиране на мускулния растеж и повишаване на производителността, както и за намаляване на теглото, защото насърчава термогенезата (изгарянето на мазнините).