Защо човек се нуждае от фолиева киселина?


Всеки знае, че формулата за здравето на всеки човек не може да се представи без витамини. Един от най-важните за нашето тяло е този, наречен фолиева киселина. Той е витамин В9. Полезните му свойства ще бъдат разгледани в тази статия.

На въпроса защо тялото се нуждае от този витамин, отговорът е очевиден – за да сме здрави. Необходими са повече от други витамини за укрепване на защитните сили на организма, поддържане на нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Имаме нужда от него като стимулатор на работата на всички органи. Без фолиева киселина е невъзможно да имате красива и здрава кожа, буйни коси. Тя забележително стимулира растежа на косата. В комбинация с други витамини, принадлежащи към група В, приемането на фолиева киселина подобрява зрението, служи като превенция на различни очни заболявания. За тези, които искат да запазят цвета на косата си до старост и да ги предпазят от появата на сива коса, е необходимо да приемат фолиева киселина. Това ще помогне да спрете времето и трайно да удължите младостта на къдриците си.

Този витамин е добър за жени,които очакват бебе. Трябва да се приема в доза от 400 mg на ден. Тази мярка ще помогне да се гарантира, че бременността протича без усложнения. Той ще предпази младата майка от такова неприятно явление като следродилната депресия. Фолиевата киселина може да се нарече женски витамин. Той се грижи за крехкото здраве на нежния пол до настъпването на менопаузата. Липсата на B9 може да причини проблеми с репродуктивната женска функция. Той е необходим за нормалното производство на естроген от женското тяло – хормона на женската младост, привлекателността и сексуалността. Приемът му е отлична превенция на проблеми с гръбначния стълб и нервната система. Приемането на този витамин от подрастващите ще реши проблема с кожните обриви.

Фолиевата киселина също ще донесе ползи за здравето на по-силния пол! Той е свързан с производството на тестостерон. Приемането му подобрява качеството на спермата, увеличава производството й. В допълнение към фармацевтичните препарати, съдържащи В9, този витамин може да се намери и в храни като бобови растения, маруля, спанак, зеле, зелен лук, цвекло, моркови, домати, пшенични трици, елда, овесени ядки и просо.

Освен това фолиевата киселина е богата във сирена, яйчни жълтъци, продукти от извара и черен дроб. За да получите дневната норма на фолиева киселина, ще трябва да ядете много храни, богати на нея. Тъй като това не винаги е възможно, има смисъл да приемате този витамин като част от мултивитаминните комплекси. Благодарение на фолиевата киселина, красотата, младостта и здравето могат да се запазят в продължение на много години

Дезинфектанти антибактериални продукти за ръце и повърхности MyShield