Защо паметта ни се влошава с годините?

Паметта е важно средство на нашия мозък, което е необходимо както в работата, така и в личния живот.

По един или друг начин намаляването на паметта и разсейването вероятно са познати на всички. И ако понякога си забравите ключовете или търсите мобилния телефон, защото не можете да си спомните къде сте го оставили, това не е задължителна причина за сериозно притеснение за вашето здраве.

Но не бива да третирате това и като нормално.Особено, ако се случва непрекъснато. Всъщност отсъствието и забравата често сигнализират за съдови нарушения в мозъка.

Следните причини могат да провокират проблеми с паметта:

Лоши навици;
Претоварване и липса на сън;
Липса на витамини;
Неправилно хранене;

Всеки от тези признаци е доказателство, че съдовете не си вършат работата – доставят кислород, за да осигурят висока мозъчна активност и производителност.

През деня се измъчвате от сънливост, която не отшумява, дори ако си поспивате и ходите на     чист въздух;
Внезапно губите равновесие - може внезапно да се залюлеете или да залитнете встрани;
Кожата около устните изтръпва или виждате зведички посред бял ден;
Паметта се влошава и забравяте важна информация постоянно

Не трябва да се примирявате с такива промени. Когато се появят симптомите на кислороден глад на мозъка, преминете през преглед от невролог и кардиолог и не само напишете техните препоръки, но и започнете да ги следвате.Как да подобрим паметта и да предотвратим съдовата недостатъчност в мозъка

Опитайте се да се отървете от рутинната работа и не се страхувайте да извършвате спонтанни действия. Разредете скучното си ежедневие.

Не трябва да отделяте цялото си свободно време за решаване на семейни проблеми По време на работа разбийте, ако може да си го позволите, си правете кратки почивки. Разходете се през обедната почивка на чист въздух и запомнете, че здравето е най-важно. И не прекалявайте с алкохола и цигарите.

Нахранете мозъка!

Следвайте диета. Организмът трябва да има достатъчно витамини, които предотвратяват умората, забавената реакция, позволяват да поддържате реакцията стабилна: A, C, E, K и група B.

И за да подобрите паметта и да предотвратите съдови нарушения в мозъка, вземете добро лекарство.

Днес фармацевтичните компании предлагат съвременни средства за борба с увреждането на паметта. В арсенала на билковите лекарства има продукти, които ще ви помогнат да се справите с лошата памет и метеорологичната зависимост. Примерно хранителни добавки за Памет с Гинко Билоба, ще ви помогнат. Хапчетата ще подобрят кръвообращението и метаболизма в мозъка, но също така ще подобрят и паметта, концентрацията и умствената активност, ще намалят шума в ушите и виенето на свят, както и ще облекчат съдовите кризи (горещи вълни) с менопауза, като напр. при жените и при мъжете.