Диета за Лятото

летни диети

Много вкусна диета за седем дни, която е доста лесна за спазване. Най-лесна е за спазване през лятото, т. к. през това време на годината има всякакви плодове и зеленчуци. Изберете за себе си тези плодове и зеленчуци, които обичате най-много, и ги яжте през целия ден – за закуска, обяд и вечеря.

Понеделник
Първи ден – зеленчуци. Пийте и много минерална вода.

Вторник
Ако предишния ден беше зеленчуци, това означава, че за следващия ден следват плодове. Например, ябълки, портокали или круши. Яжте плодовете в продължение на четири или пет приема, като най-много на обяд. Ако усетите непоносим глад, изпийте чаша кефир или кисело мляко.

Сряда
Днес можете да ядете плодове. Това може да се пресни ягоди, сливи и грозде. Яжте плодове през целия ден и пийте неограничено количество минерална или преварена вода.

Четвъртък
На този ден, трябва да се даде предимство на продукти от кисело мляко, които могат да се ядат през целия ден. Може да добавите в менщто си и малко нискомаслена извара с малко захар, без сметана.

Петък
Отново зеленчуци. Изберете по своя преценка, например зеле, тиква, картофи (не пържени и варени) или сочни домати. Яжте само зеленчуци през целия ден и пийте минерална вода.

Събота
Този ден е посветен на някои плодове: череши, кайсии и праскови. През деня, когато ядете горски плодове, и през нощта, не забравяйте да пиете една пълна чаша кефир.

Неделя
По време на ден, ще трябва да се пие сок от плодове – ябълки, грозде или портокал.

След тази диета, можете да се върнете към нормален режим на хранене, но го направете постепенно.