Диетата на Дертен Ворф

1. При един прием на храна употребявайте само един вид въглехидрати – сложни (хлб, макарони) или прости (захар, мед, плодове). С тях може да съчетавате мазнини и белтъчини, но преди всичко неограничено количество от неутралните зеленчуци. Например, ако вие си приготвите сандвич от филия хляб, шунка, сирене и яйце, то при цялата му внушителност вие няма да нанесете вреда на фигурата си,
защото употребявате само един дид въглехидрати – полизахариди, съдържащи се в хляба. Но ако намажете на хляба мармалад, то към един вид въглехидрати прибавяте друг – монозахариди.

2. В мазнините особено ограничение няма, но трябва да ги употребявате разделно – или растителни, или животински. Ако приготвите сос за салатата с олио, то и месото трябва да пържите с растителна мазнина.

3. Подхранвайте организма на всеки 2 часа и се старайте да не пропускате поредния прием на храна. Двучасовите паузи стигат на организма да обработи това, което е приел, и да трансформира хранителните вещества в енергия. Ако след това не му дадете енергия, възниква чувството за глад и вие непременно ще изядете повече от нормалното.

4. Кафето или черния чай д-р Волф разглежда като отделно, самостоятелно хранене. Затова пък минерална вода и билков чай можете да пиете по всяко време и без никакви ограничения.

5. В продължение на денонощието трябва да направите едно 10-часово прекъсване на храненето. За този промеждутък вегетативната система ще успее да си почине.