Витаминно-Протеинова Диета

витаминно-протеинова диета

Несъмнени плюсове на витаминно-протеиновата диета са:

  • леснa е за спазване и не предизвиква чувство на глад
  • няма информация да е вредна за здравето
  • с нейна помощ можете свалите за десет дни 5 до 7 кг

По време на тази диета е позволено да се ядат САМО протеини и витамини. Мазнини и въглехидрати трябва да бъде напълно изключена от храната. Храната трябва да се яде без сосове и подправки (кетчуп, майонеза, сметана, т.н.). Разрешена е само солта, но умерено. Протеин и витамин компоненти на храната трябва да се консумират поотделно – време на различни ястия. Както е известно, разделното хранене насърчава загуба на тегло.

Можете да пиете по време на диета вода(обикновена или минерална) за предпочитане гореща, чай (без захар и билкови настойки). Броят на тези течности не е ограничен. Други напитки (лимонада, сокове, бира, алкохол, и т.н.) са изключени. Храната трябва да се вземат шест пъти на ден, на всеки 2,5 часа. Поради факта, че от едно хранене на друго не е толкова много време, чувство на глад не възниква.

Ето примерен Вариант:

8:00 – две варени яйца (протеинов компонент);
10:30 – един грейпфрут (витаминен компонент);
13:00 – 200 грама варено месо (протеинов компонент);
15:30 – две ябълки (витаминен компонент);
18:00 – 200 грама варена риба (протеинов компонент);
20:30 – един голям портокал (витаминен компонент).

Като протеинови компоненти могат да се консумират: яйца, чисто месо и риба, извара, сирене (нискомаслено), варени колбаси (с ниско съдържание на мазнини).

Като витаминен компонент могат да са плодове, сурови или варени зеленчуци без подправки (като захарно цвекло, моркови, краставици, домати, чушки, и т.н.). Не яжте прекалено сладки плодове като грозде, банани, кайсии.

Ако имате нужда да свалите повече от 5-7 кг,  след диетата си починете за една седмица или две, а след това повторете цикъла отново.