Степ Аеробика

Степ аеробиката е вид фитнес, който използва специална платформа (степ). На платформата може да се изпълняват упражнения с ориенталски елементи от бойните изкуства и латиноамериканските танци, аеробика и комбиниране на силови упражнения. Всички движения се изпълняват с висок режим на интензивност.

16224880_GCHB_1_4_2_1_3

Степ аеробика за тялото и душата

Степ аеробиката ще ви помогне в изграждането на красиво тяло. Основният натиск е върху заетостта в бедрото, краката и задните части, които са най-проблемните области, за много жени.

Степ аеробиката може да се

използва и за укрепване на сърдечно-съдовата система и стабилизиране на работата на вестибуларния апарат, да не говорим за загуба на тегло. Степ аеробика помага за изгаряния от 250 – 400 ккал на упражнение.

Много от нас водят заседнал начин на живот, което е причина за остеопороза и артрит. Степ Аеробиката е отлично средство за профилактика на тези заболявания. При редовни тренировки, ще забравите за болките в гърба и ставите.

Изпълнявайки степ аеробиката с други хора, това повишава настроението и облекчава стреса. Гледайки се в огледалото, по време на тренировката, можете да се почувстват част от един механизъм. Възможно е по време на тренировката да намерите нови приятели, защото степ-аеробика обединява хора от различни сфери на живота.

Дрехи за Стeп Aеробика

Най-важното условие: дамски широки спортни гащета, които трябва да бъде къси. Необходимо е и да се носят специални обувки за фитнес. Хората, които страдат от разширени вени, се препоръчва да се носят чорапогащници.16224880HB_1_4_2_1

Степ Аеробика за начинаещи

Преди да започнете тренировки по степ аеробика, трябва да се консултирате с лекар. Степ аеробиката е противопоказна при определени групи от хора, и само професионален лекар може да определи дали тя няма да навреди на здравето Ви.

Няколко Прости Съвети

– Уверете се, че загуба на тегло е не повече от 1 кг на седмица.

– Броят на групата Ви по Степ Аеробика не трябва да надвишава 20 души.

– Тренировките по Степ Аеробика не трябва да бъдат повече от 3 пъти седмично.

– По време на упражняване редовно пийте вода.

– Ако смятате, че групата не ви задоволява, не се страхувайте да я смените.

Стъпка Аеробиката е любим спорт в целия свят. Вие също можете да се присъедини към редиците на нейните почитатели.. Наградата за усилията Ви ще бъде не само хубаво тяло, но и добро здраве и добро настроение. Степ Аеробиката обича мотивираните. Бъдете смели, и вие може да го направи!