Прочетете преди да започнете да вземате стероиди

Вероятно всеки трениращ се е замислял дали да взима и стероиди.

Вероятно много от вас, вече са опитвали. Предлагаме ви откъс от едно интервю, което 100% ще ви накара да се замислите върху въпроса със стероидите:

– Последствията от стероидите?
– Увреждат зрението. Качваш диоптри. Оплешивяваш. Много вдигат кръвно от тях. Тези спортисти преди състезания се обезводняват и са застрашени от инфаркт и инсулт. Гърдите на културистите често се превръщат в цици. Зърната им стават като женски. Редовно се късат мускули и сухожилия. А започнеш ли да зобиш на средна възраст, те удря в простатата.
– Какво израства от хормона на растежа?
– Той се извлича от жлези на трупове. От него може да ти порасне всичко. От пишката до вътрешните органи, дланите, стъпалата и главата. Но това не се контролира. Няма хормон специално за бицепс и трицепс. А костите стават крехки и се трошат.
– Може ли да полудееш от стимулантите?
– Доста психясват от допинга. В САЩ Санта Моника е Меката на културизма. Там тихомълком построиха голяма лудница. И тя е пълна с културисти! Някои, които вече не могат да си купуват скъпите препарати, превъртат.
– А да станеш импотентен?
– Напълно. Надбъбречните жлези, които произвеждат половите хормони, получаваг трайни увреждания. Първо момчетата са полови атлети, а после – импотенти. Според мен много колеги имат такива проблеми. Но никой не си го признава.
– Създава ли химията зависимост?
– Допингът причинява психическа зависимост. Като се зобиш, си по-силен, твърд, агресивен и уверен.
– А щом спреш?
– Много е лош моментът на спирането! Тогава се появява нещо като деменция. Не се чувстваш здрав и уверен. Това е като наркоманията. Трябват години, за да се освободиш.

Цялото интервю може да прочетете ТУК