Новия Сън

Рай на земята
Искам да забравите всичко, което сте научили в живота си. Това е началото на ново разбиране, на нов сън.
Сънят, в който живеете, е ваше творение. Това е вашата представа за реалността и вие можете да я промените във всеки момент. Способни сте да създадете ад, способни сте да създадете и рай. Защо да не сънувате различен сън? Защо да не използвате ума си, въображението си и емоциите си, за да сънувате рая?
Използвайте въображението си и ще се случи нещо необикновено. Представете си, че сте способни да видите света с други очи – такъв, какъвто поискате. Всеки път, когато отворите очи, виждате света по различен начин.
Сега затворете очи и после ги отворете и погледнете.
Ще видите как любовта се излъчва от дърветата, от небето, от светлината. Ще видите любовта във всичко наоколо. Това е състоянието на блаженство. Ще виждате любовта във всичко, включително в себе си и в другите хора. Дори когато околните са тъжни или сърдити, зад тези чувства отново ще откриете любов.
Като използвате въображението и новия си начин на възприятие, искам да видите как живеете нов живот, нов сън, живот, в който не ви е необходимо да оправдавате съществуванието си и сте свободни да бъдете самите себе си.
Представете си, че ви е позволено да бъдете щастливи и наистина да се наслаждавате на живота. Няма ги конфликтите със самите вас и с другите.
Представете си, че живеете без страх да изразите мечтите си. Знаете какво искате, какво – не и кога го искате. Свободни сте да промените живота си така, както желаете. Не се боите да помолите за желаното, да кажете „да” или „не” на всеки и на всичко.

Прочети цялата статия: http://nel-anel.blogspot.com/2009/09/blog-post_28.html