Диета за Лятото

Много вкусна диета за седем дни, която е доста лесна за спазване. Най-лесна е за спазване през лятото, т. к. през това време на годината има всякакви плодове и зеленчуци. Изберете за себе си тези плодове и зеленчуци, които обичате най-много, и ги яжте през целия ден – за закуска, обяд и вечеря.

Понеделник
Първи ден – зеленчуци. Пийте и много минерална вода.

Вторник
Ако предишния ден беше зеленчуци, това означава, че за следващия ден следват плодове. Например, ябълки, портокали или круши. Яжте плодовете в продължение на четири или пет приема, като най-много на обяд. Ако усетите непоносим глад, изпийте чаша кефир или кисело мляко.

Сряда
Днес можете да ядете плодове. Това може да се пресни ягоди, сливи и грозде. Яжте плодове през целия ден и пийте неограничено количество минерална или преварена вода.

connected-graphics_1080326a

Четвъртък
На този ден, трябва да се даде предимство на продукти от кисело мляко, които могат да се ядат през целия ден. Може да добавите в менщто си и малко нискомаслена извара с малко захар, без сметана.

Петък

Отново зеленчуци. Изберете по своя преценка, например зеле, тиква, картофи (не пържени и варени) или сочни домати. Яжте само зеленчуци през целия ден и пийте минерална вода.

Събота
Този ден е посветен на някои плодове: череши, кайсии и праскови. През деня, когато ядете горски плодове, и през нощта, не забравяйте да пиете една пълна чаша кефир.

Неделя
По време на ден, ще трябва да се пие сок от плодове – ябълки, грозде или портокал.

След тази диета, можете да се върнете към нормален режим на хранене, но го направете постепенно.